~Tarikh Gaji 2015~

Tadaaa…tarikh pembayaran gaji penjawat awam..almaklumlah senarai ni lah yg org gomen mesti print dan lekat kat workstation..huhu..

image

Kita pilih dari Jab Penerangan Malaysia..nampak cantik…

Kalau Shaklee nye bonus 15hb setiap bulan..kalau 15hb jatuh hari weekend atau public akan awal 1-2 hari..Seronoknya gaji 2 kali sebulan…Syukur Alhamdulillah!!

Advertisements

~BONUS/CASH SHAKLEE~

Slide1
Di atas adalah Bonus Peribadi yang diberikan kepada kami SID yang benar2 berminat untuk berbisnes dengan Shaklee.. Bukan susah sangat pun, just sharing apa yang kita rasa apabila consume supplement Shaklee ini, atau pun apa yang kita dah gain bile kita sign up sebagai ahli. Contohnya sihat, tenaga, cash bonus, car bonus, free trip!!

Meh nak terang skit pasal jadual tu.

Point = UV
1UV = 3.1 (Semenanjung)
1UV = 3.2 (Sabah & Sarawak)

Mana nak dapat UV tu?

Setiap barang ada nilai UVnya. Jika sign up ahli sila buka order form dan lihat UV..Muni bagisatu cth ..Vita Lea = 23UV

Cara nak kira Bonus Shaklee!!

POINT (UV) x 3.1 x %(percentage based on total UV)

UV ni accumulated setiap bulan ke?

TIDAK accumulated. Total UV dikira setiap bulan pada closing day. Biasanya pada 30/31 hb. Sebab tu kami SID dapat bonus setiap bulan.

Percentage yang mana kita tak???

Mestilah ada target pada awal bulan!! Jika nak 11% kenelah buat 600UV (atau dlm nilai cash sales anda 600×3.15=RM1890…)

Dari bonus 2 angka, naik ke 3 angka dan kini 4 angka, Muni dah rasai, Alhamdulillah syukur kepada Allah perkenalkan Muni dengan upline2 yang hebat membimbing Muni !!

Tak perlu modal yang besar, hanya RM65(tambah postage RM10 = RM75), tapi kalau nak diskaun price kenalah hubungi Murni 012-657 8121. (Baiknya nak register ahli pun Muni bagi diskaun tau apatah lagi produk!!)

Keahlian adalah seumur hidup. Murah dan mudah kan?

Jom jadi Ahli Shaklee!!!

~Jadi Ahli Boleh Shopping Shaklee Online~

shaklee online
Yeah…harini katanya akan launching shaklee go online..!!
Kepada SID yang telah lama menanti saat ini pasti gembira..termasuklah Muni..yang bestnya sebb semuanya dihujung jari…kene ade internet je..apa yang mudah tu???

  1. Mudah nak check UV (point)
  2. Mudah nak tgk GE (organization growth)
  3. Mudah nak tgk history bonus yang dah dapat
  4. Boleh buat online sponsoring (register new member)
  5. Dan yang best sekali boleh online shopping

Selain dari tu, sebagai SID yang betul2 nak buat business boleh tgk plan dan target untuk setiap bulan nanti!! Iaitu plan berapa byk uv dan bonus yang kita nak dan targetnya boleh nampak samada archive atau tidak. Harapan dengan adanya sistem online ini Business Shaklee semakin berkembang maju dan yang penting masyarakat kita sudah mengetahui kepentingan supplement dalam badan!!

Jom register dengan Muni menjadi member shaklee (SID). Caranya di sini!. Pastinya Muni akan beri harga diskaun!!! Hebatnya nak register pun bg diskaun!! 😛

TAMBAH INCOME DARI RUMAH ATAU SAMPINGAN~SHAKLEE~

Kerja rumah yang tak pernah selesai tau!!

Kerja rumah yang tak pernah selesai tau!!


Walau ada kerjaya atau tidak ada kerjaya sebagai seorang ibu, kita kene mengharungi situasi menjalankan tugas di rumah, menjaga anak dan juga suami tercinta. Makan, minum dan pakai sume kita sebagai ibu yang aturkan. Itu semua adalah tanggungjawab kita sebagai isteri, anak dan juga hamba Allah. Muni walau mempunyai kerjaya tetap di gomen, berminat menceburi bidang biz ni..sebab ‘sampai bile nak makan gaji?’..hihi..anak ditinggalkan di rumah pengasuh, taska..dengan harapan mereka faham bahawa ibu bekerja tau sayang..cari rezeki, bantu babah.

Jika anda berminat nak joint saya berbiz dengan shaklee atau nak beli vitamin harga ahli(jika makan sendiri), jom tgk perkara-perkara penting di bawah ni.

  1. Berminat Nak Sertai Kami?
  2. Bagaimana nak mendaftar sebagai ahli @ pengedar Shaklee. Anda boleh mendaftar dengan membuat pembayaran untuk registration fee sebanyak RM65 ataupun membuat pembelian melebihi 200 points (dalam lingkungan RM700) untuk mendapat keahlian percuma. Anda Cuma perlu hubungi Muni (Muni akan uruskan urusan pendaftaran) atau pergi sendiri ke branch Shaklee dan mendaftar menggunakan ID Muni 908051 sebagai sponsor/upline.

  3. Yuran Keahlian Shaklee
  4. Pendaftaran ialah RM65 (sekiranya anda pergi sendiri ke branch untuk ambil member kit) dan tambahan RM10 untuk pos member kit sekiranya anda mahu kit tersebut dipos kepada anda, atau dihantar melalui Muni. Jumlahnya ialah RM75 (jika anda tidak pergi ambil sendiri kit di branch).

  5. Tak Perlu Maintain Point Dalan Shaklee
  6. Sekiranya Cuma nak makan sendiri, tak perlu maintain points, melainkan anda mahu memulakan perniagaan dengan Shaklee, anda perlu dapatkan points tertentu dan maintain points tertentu. Tapi kalau Cuma makan sendiri, share dengan saudara-mara, tak perlu risau nak maintain2 atau minimum purchase.

  7. Tak Wajib Membuat Pembelian Setiap Bulan Untuk Maintain Keahlian
  8. Apa Kelebihan Menjadi Ahli Shaklee?
    • Boleh beli produk dengan harga ahli dan mengumpul point sendiri.
    • Jika rajin berkongsi dengan point yang tertentu melayakkan kita menerima BONUS dalam bentuk cash tanpa perlu ada downline.
    • Jika berminat untuk berbiz, ada kelas disediakan oleh group Jutawan kami.
    • Shaklee menawarkan CASH, CAR (bonus kereta) dan CONVENTION(Local dan International-Umrah bagi Muslim)

Berminat boleh tanya Murni 012-657 8121!!