~PENGEDAR SHAKLEE PUTRAJAYA~ : Kenapa Mealshake?

Image

mealshake promo

Advertisements

~Ajar Anak Tidak Bangun Malam~

Assalam, terpanggil untuk kongsikan pengalaman Muni untuk luqman (2 tahun) tidak bangun waktu malam untuk mintak susu.. Kalau bf senangkan, selak je..huhu

Untuk ajar luqman, tidak semudah Muni ajar kakak yaya dulu. Anak lelaki kot, lain macamnya, nakal nye, hangin nye..huhu

Ok..kekdah yang Muni gunakan adalah,

Malam 1 :
jam 9-10 malam sebelum tido, bagi susu, kenyang dah kan..
jam 2 pagi luqman bangun..nak ‘sucu’ nak sucu’…Muni buat tak tau je..sampai die senyap..
jam 2.30 pagi jerit lagi nak ‘sucu’ nak sucu’ menangis menangis..dah standby air masak dalam botol..bagi kat luqman, piunggg dicampaknye..nangis dan nangis lagi..hahaha..’uwat lain’ katanya..so ibu surrender..buat la susu campur sesudu teh Mealshake Shaklee..
misi gagal!!

Malam 2 :
seperti biasa sebelum tido minum sebotol susu.
jam 2.30 pagi nangis nangis nak ‘sucu’..hati ku kering, buat tak tahu je..kali ni air masak pun tak bagi..
papppp papppp!! luqman tepuknye muke Muni..hahaha sekali lagi ibu surrender..buat susu campur dengan Mealshake Shaklee..
misi gagal lagi!!

Dulu kakak yaya 2 malam dah berjaya sehingga kini, tak bangun dah malam mintak susu!! Alhamdulillah.

Malam 3 :
dah abih susu sebotol, die lelap.
jam 3 pagi, kalini ape nak jadi, jadilah, hati kene kering dan kental jangan bangun buat susu!!
nangis nangis, tendang perut Muni sume..hahaha..buat tak tahu dalam sejam jugak kot die merengek..ku biarkan je..sampai senyap sendiri..
misi berjaya!!
jam 5.30 Muni bangun, baru buat susu untuk yaya dan luqman tak lupa campur sesudu teh Mealshake Shaklee….haha malam ketiga baru berjaya.. Alhamdulillah, luqman tak nangis malam dah mintak susu..

Itulah cara Muni ajar anak untuk tidak bangun malam. So kita dan dia akan dapat tidur yang berkualiti. Bangun subuh, boleh uruskan hal anak-anak nak kesekolah plak. Pada pandangan Muni, bila umur anak dah 1 setengah tahun dah boleh ajar dah kot..

Semoga menjadi panduan, luqman sangat bijak, lasak dan nakal sebab makan Shaklee lah ni ye Muni. hihihi..Luqman makan Mealshake dan Omega Guard Shaklee.

Sekian, Muni Suka!!
image46

Kesihatan Anak-anak Penting!

Anak-anak kita zaman sekarang banyak aktiviti diorangkan? Terus terang cakap..masa Farah mula2 naik darjah 1 serba salah nak suh sekolah petang jugak. Pastu atas arahan ayahandanya..’Bila lagi nak suh die belajar kafa/agama? Bila lagi nak biasakan die ngan sek pagi petang? Mana leh kesian2..die budak lagi’. Baiklah bos…so sekarang Farah sekolah pagi dan petang..balik kafa pg mengaji plak..balik ngaji homework plak..hmmm takpela kak long, ibu dulu pun mcm tu jugak.

Namun begitu, Alhamdulillah, walau nampak mcm keletihan, Farah tak ponteng sek pagi dan petang, pegi mengaji dan siapkan homework.

Apa yang Muni sediakan untuk makanan tambahan Farah ataupun anak-anak yang bersekolah ni adalah:-

  • Omega Guard
  • omega+guard+3
    Makanan tambahan yang sangat popular sejak zaman berzaman. Ia membekalkan DHA kepada otak si manja. Selain itu juga adalah makanan keperluan sel yang membantu meningkatkan immune sistem si anak. Pengambilan ini membantu anak mengingati apa yang mereka belajar dan membantu mereka lebih fokus dalam pembelajaran.

  • Energizing Soy Protien @ ESP
  • ESP ni snap di office.. :)

    ESP ni snap di office.. 🙂


    Bukan sekadar anak-anak malah kita sendiri memerlukan protien untuk makanan utama sel dalam badan. Malah anak-anak yang sudah pasti dalam proses pembesaran memerlukan protien. Protien membantu membaiki tisu-tisu sel dan membina sel baru. Pembesaran dan pertumbuhan memerlukan protien. Maka ia sangat perlu dan penting untuk pembinaan otak. Penyerapan vitamin akan lebih lancar apabila tubuh kita mempunyai sel tisu yang sihat.

  • Meal Shake
  • meal shake
    Ini adalah pemakanan lengkap!! Mengandungi protien dan multivitamin yang lengkap. Ia sangat sesuai diambil oleh anakyang mempunyai masalah cerewet dan memilih dalam makan. Selain itu bagus untuk anak yang susah telan multivitamin dalam bentuk pil.

  • Performance Drink
  • performance drink
    Supplement serbuk yang sangat bagus. Minuman glukosa yang ada formula opticarb dan sangat membantu keseimbangan kandungan gula dalam darah dan membantu kita kekal cergas. Ia mempunyai perasa oren seolah-olah kita bancuh oren untuk mereka. Sangat sesuai diminum oleh sesiapa jua baik anak-anak mahupun seisi keluarga. Malah sangat bagus diminum ketika kita travelling, cuaca panas, dikala demam atau cirit-birit. Alhamdulillah sangat membantu.

  • Chewable Vita-C 100mg
  • ~Kanak-kanak setahun ke atas 1 biji sehari~ ~Dewasa 3-5 biji sehari~

    ~Kanak-kanak setahun ke atas 1 biji sehari~
    ~Dewasa 3-5 biji sehari~


    memainkan peranan penting dalam memelihara kandungan antioksidan semulajadi tubuh dan juga penting untuk tulang, gigi dan gusi yang sihat serta keseluruhan kesihatan yang baik.

    Untuk pertanyaan / konsultansi percuma berkaitan vitamin Shaklee hubungi Murni 012-657 8121.

    Promosi Jun 2013 ~ Manfaat Utama Meal Shakes

    Sangat-sangat teruja bila promosi yang begitu hot sekali bulan Jun ni iaitu…tadaaa…
    promo meal shake
    Meh nak terangkan sedikit berkenaan Manfaat Utama Meal Shake..ape yang bestnye Meal Shake ni ek???

    1. Nutrisi Lengkap
    2. Membekal Nutrisi kepada Sel Tubuh
    3. Membantu Tumbesaran
    4. Anti-Oksida
    5. Mengembalikan Seri Wajah
    6. Detoksifikasi
    7. Kelazatan Rasanya

    Untuk pertanyaan / konsultansi percuma berkaitan vitamin Shaklee hubungi Murni 012-657 8121.