~Basic H & Cuci Puting Bayi~

Semalam tetibe Basic H jadi glamer plak..padahal bulan ni Promosi Mealshake!!! Isu hot yang berlaku bagi pengguna dan SID bile ade yang sanggup ambil effort hantar email ke Shaklee bagai.

Ok meh sini Muni explainkan.

Apa itu Basic H? Basic H ade 1001 kegunaan dan di belakang of the bottle tulis hanya 3 kegunaan sahaja ie cuci lantai, tingkap dan dishwasher. Lagi 997 kegunaan adalah hasil experiment lebih 700, 000 ahli di seluruh dunia.

Dan basic-H main ingredients adalah MINYAK JAGUNG dan MINYAK KELAPA.

Kenapa PILIH BASIC H:

Mahu cuba atau tidak terpulang, bagi saya ia adalah pencuci botol bayi paling selamat sebab saya tak perlu nak fikir selamat ke tak pakai pencuci botol untuk bayi di pasaran. Sangat jimat hanya 2-3 titik setiap pengunaan.

> ia nya Selamat- tidak mengandungi bahan kimia, pelarut, chlorine, ammonia dan bahan bahan terhakis

> Tidak mengandungi phosphates, nitrates dan borates.

> Tidak ade tested on animals

> Sangat ekonomi. Satu botol boleh digunakan sehingga setahun dan harganya tak sampai RM50?? Sangatlah berbaloi.

> Ia adalah hasil kajian Dr.Forest Shaklee yang menghasilkan first ever Basic-H multipurpose cleaner dimana seluruh dunia begitu ASING DENGAN MAKNA GO GREEN.

Nak selamatkan rumah dan anak anak anda dari bahan berkimia dan toxin? Takut anak anda terdedah dengan bahaya toxin?

Apa kata semak bahan dalam rumah anda tengok kandungan bahan kimia di dalam nya. Dan hitung sendiri berapa banyak kita sudah terdedah pada bahan toxin sepanjang hidup kita.

Anda tentukan, kalo ia merbahaya sudah tenth hasil jualan Shaklee sahaja tidak mencecah RM50Juta Sebulan.

Dan sudah tentu Oprah tak sudi mencuba sendiri dan jatuh Cinta dengan produk ini. Kan Oprah kan..
oprah BH

Nak baca produk guide shaklee boleh klik sini.

Untuk pertanyaan / konsultansi percuma berkaitan vitamin Shaklee hubungi Murni 012-657 8121.

~Basic H Shaklee, 1001 Kegunaan!~

Tak perlu pencuci lain dah!!! Sebotol BASIC H boleh guna untuk semua aktiviti di rumah!

Tak perlu pencuci lain dah!!! Sebotol BASIC H boleh guna untuk semua aktiviti di rumah!


Apa itu BASIC H? Muni kata ianya pencuci serbaguna.. sekarang ni ada mcm2 pencuci serbaguna tapi Tahukah awak..kebanyakan bahan pencuci serbaguna mengandungi toksin yang boleh meresap ke dalam badan melalui kulit atau sistem pernafasan. Bahan pelarut sintetik boleh mengganggu keseimbangan hormon.Bahan pelarut organik seperti butyl cellosolve merupakan sejenis neurotoksin dan bahan yang merengsakan hidung. Morfolin merupakan bahan toksin yang boleh merosakkan hati dan ginjal. Ammonia yang terkandung dalam bahan pencuci kaca merupakan sejenis bahan racun yang merengsakan kulit,mata dan sistem pernafasan tapi dengan BASIC H.. anda SELAMAT, BASIC H TIDAK BERTOKSIK, TANPA GAS BERACUN, TANPA BAHAN KIMIA BERBAHAYA, TANPA BAHAN PEWANGI, pH SEIMBANG, TANPA KLORIN, BERKESAN MENINGGALKAN KOTORAN BERMINYAK, KEPEKATAN BERGANDA.

Di bwh ni antara sebahagian dariada 1001 kegunaan Basic H
Sebagai pencuci
§ Cuci tandas, cuci lantai, cuci dinding, cuci pinggan
§ Cuci kesan gris dan minyak
§ Rendam baju especially baju baby. Rendam 4-5 hari pun tak berbau
– bilas tudung
-basuh botol susu dan segala botol

Merendam sayur & buah
§ Bukan sahaja memisahkan bendasing dari sayur/buah, tapi juga meneutralkan pestisid dan pengawet yang digunakan terhadap sayuran/buah tersebut

Kegunaan keluarga
§ Ubat ulser mulut. Celupkan basic-H menggunakan putik kapas & letakkan pada bahagian ulser.
§ Memandikan bayi dan kanak-kanak.
§ Ubat gigi. Titikkan 2-3 titik Basic-H ke atas berus gigi dan berus seperti biasa.
§ Untuk tuam semasa demam.
§ Mandikan anak2 dengan Basic-H untuk menghalang gigitan nyamuk.
§ Sebagai pencuci tangan.
§ Digunakan kepada anak-anak yang menghidap ekzema.

Berkebun (gardening)
§ Air siraman tumbuh-tumbuhan yang ‘berkhasiat’. Titiskan beberapa titik ke dalam botol spray yang diisi air biasa dan spray ke pangkal pokok-pokok di taman.
§ Sebagai penghalau serangga perosak. Sama seperti cara di atas cuma sembur ke bahagian batang dan daun.
§ Basuh tangan dengan Basic-H sebelum memulakan kerja berkebun.

Kegunaan rumah
§ Menghilangkan bau busuk ikan. Cuma spray saja ke dalam tong ikan.
§ Titikkan setitis ke dalam seterika stim bagi menjaga kebersihan bahagian dalamnya.
§ Membersihkan kesan getah/gula2 getah.

Sangat banyak kegunaan Basic-H ni. Nak list lagi dah tak larat Basic-H juga dikenali sebagai pencuci 1001 guna. You’ll know when you have it in your home. Dah tak perlu benda lain lagi dah. 🙂

Untuk pertanyaan / konsultansi percuma berkaitan vitamin Shaklee hubungi Murni 012-657 8121.