~Pengedar Shaklee Putrajaya~ Performance Drink Minuman Bertenaga Untuk Atlet!!

image

Assalam..
Performance Drink aka PD sentiasa ada di umah saya!! Sebabnya ini adalah minuman kegemaran suami saya!! Bila nak kayuh basikal ke berjogging ke..nak bawa bekal pg keje ke..inilah bekalan airnya..

Bila musim panas..semua org mencari PD ni!! Kak long, saya juga akan bawa bekal air PD.

Jom dapatkan PD untuk kesihatan yang terbaik keluarga anda juga!!

Advertisements

Benci, Menyampah, Meluat Dgn MLM

image

Assalam..terkesan menulis pasal MLM plak malam ni lepas baca buku Jutawan MLM. Nampak mcm jutawan malam je..hahaha.

Kenapa benci MLM? Yelah kuar modal besar..dapat income besar sekali..pastu nak income lagi kene cari org joint baru dpt income besar.

Tapi dgn shaklee…modal Muni RM65 je kot..tambah postage rm10. Muni tak cari orang, Muni share kebaikan produk yang Muni makan. Kalau kawan tu berminat nak makan vit shaklee dan nak share jugak kepada kwn dan keluarga dia, dia jadi ahli plak..begitulah step seterusnya.

Mcm mana nak untung? Kawan beli vit shaklee..kita jgn plak pi juai harga ahli..memang xdpt untung lah…juailah harga retail. Dan jika kita rajin share kebaikan vit..byk sales..byklah bonus(cash) yg company beri plak. Dan byk lagilah yang company shaklee tawarkan..

Dgn berbiz dgn shaklee jugak, apa yang penting adalah kita dapat pelanggan/customer. Dan yg best lagi customer kita tu rakan2 lama kita. Rakan2 opis kita dan ada jugak kenalan baru.

Buku Jutawan MLM dapat buka mata kita tentang pandangan buruk pasal Multi Level Marketing..salah satunya yg paling sangat Muni nak share ialah bagaimana kita boleh menyukai orang:

1) Menterbalikkan proses; sebaik shj melihat seseorg kita serta merta menganggap dgn anggapan yg baik2 belaka. Sebab selama ni dan semula jadi kita mungkin membuat anggapan buruk kpd org depan kita.

2) Gunakan 3 pancaindera serentak: berpandangan baik disertakan berperasaan baik, gembira, suka dgn org dihadapan kita.

3) Bercakap hanya yg baik belaka: bila di belakang atau di depan org, sebolehnya berckp tentang kebaikan org shj.

4) Kurangkan ‘memalu gong’: hapuskan bercerita tentang kelebihan dan kehebatan diri sendiri.

5) Jgn menunjuk pandai: bila tunjuk pandai, kita merendah-rendahkan kebolehan org lain.

Sekian perkongsian Muni..:)

Sayang Anak? Mesti Beri Fish Oil

Assalam.. cerita pasal anak asma atau peparunya berbunyi krik krik..confirm doc akan suruh amik neb untuk mencairkan kahak di paru2 nya. Itulah yg berlaku pada anak saya luqman haqeem bermula sejak umurnya 3 bulan. Amik neb tak jadi kenelah tahan wad. Neb setiap 2-3 jam gitu.. Dlm wad ramai plak kes yg sama mcm luqman. Sejak itu rutin saya adalah ke hospital bila luq demam. Sehinggalah genap setahun saya beranikan diri utk bg luq fish oil shaklee iaitu Omega Guard.

Ehh…mcm mana nak bg anak..mana boleh telan fish oil..tp sebagai ibu kenelah pandai mcm mana cara pun nak bg kat anak tu. Mudah je saya gunting capsul tu..picit minyak ikan dlm mulut anak..seminggu 2-3 biji je..

Haaa bila dah biasa mkn ubat…digigit nye je..dan pantang nampak omega guard tau..guling2 nak jugak..kekadang lebih 3 biji seminggu..

Selain omega bantu dlm masalah asma luq..omega juga ada dha utk perkembangan otak anak. Luq seorg yg cepat belajar..abc, 123,alif ba ta…alhamdulillah skang dah 2 tahun dah boleh semua tu. Happy kan!!

image

Inilah anak bujang saya!! Luqman Haqeem bersana Omega Guard!!

Keunikan Shaklee

Falsafah Produk Shaklee

Sejak lebih 50 tahun, jutaan keluarga telah meletakkan kepercayaan mereka kepada Shaklee dalam mencorak gaya hidup sihat yang tidak dapat ditandingi oleh syarikat lain – iaitu dengan menghasilkan produk semula jadi yang selamat DAN terbukti berkesan.

Misi kami di Shaklee adalah untuk menyediakan kehidupan yang lebih sihat dan lebih baik kepada setiap insan. Kami merealisasikannya dengan menghasilkan produk semula jadi yang sungguh luar biasa, yang membuatkan anda teruja untuk berkongsi tentang kelebihan produk kami dengan rakan-rakan anda. Setiap produk yang dihasilkan oleh Shaklee dirumus khusus untuk meningkatkan kesihatan, dengan rumusan yang terbukti berkesan dan tidak memudaratkan alam sekitar.

Tiga jaminan kami apabila anda memilih Shaklee – Ia sentiasa selamat, ia sentiasa berkesan, dan ia sentiasa mesra alam.

always-safe
Sentiasa Selamat

always-works
Sentiasa Berkesan

always-green
Sentiasa Mesra Alam

~Relaktasi Atau Induce Lactation~

Ada sesetengah ibu terpaksa menghentikan penyusuan susu ibu. Sebab musababnye ibu itu sahaja yang tahu, tapi kita tak boleh salahkan ibu tersebut. Kita hormat pilihan orang lain.

Ok.

Tapi selepas beberapa bulan, ibu tersebut teringin juga nak menyusukan semula anaknya.

Persoalannya, boleh ke?

Jawapannya adalah, semestinya boleh! Tahniah anda telah memilih untuk menyusukan semula anak anda 🙂

Macam mana nak buat?

Ye lah, susu badan mesti akan mula kering bila saat kita putus kan susu.

Semua wanita boleh menghasilkan susu badan.

Semua wanita boleh meneruskan penyusuan susu ibu

Pertama sekali kita kena tahu, setiap perempuan dicipta sempurna dengan hormon oxytocin dan prolaktin. Kedua-dua hormon ini penting untuk mencetus susu.

Dalam dunia penyusuan susu ibu, semua wanita termasuk anak dara yang belum kahwin pun boleh rangsang penghasilan. Wanita berkahwin yang tak pernah mengandung pun boleh menyusukan anak angkat dengan susu ibu yang dihasilkan oleh tubuh sendiri.

Bahkan warga emas yang dah berusia lanjut pun boleh rangsang penghasilan susu, ada cerita seorang nenek menyusukan cucunya sebab kesian dengar cucu menangis tak berhenti.

Soalnya, cekal atau tidak?

Untuk ibu yang pernah menyusukan anak dan berhenti, kemudian membuat keputusan untuk sambung susukan semula anak, berikut saya kongsikan 4 tips buat anda:

4 Tips Relaktasi Penyusuan Susu Ibu

1) Pam susu setiap satu – tiga jam.

Payudara kita memerlukan rangsangan yang kerap bila nak mula hasilkan semula susu. Pam lah sekerap satu atau dua jam secara konsisten.

2) Skin-to-skin contact

Teknik ini memerlukan ibu dan bayi bersentuhan kulit supaya tubuh ibu dapat merasakan kehangatan tubuh bayi dan terus bagi isyarat kepada otak untuk mula hasilkan susu.

Ibu perlu undress, dan bayi hanya perlu pakai diapers je. Kemudian ibu peluk bayi sambil suakan susu pada bayi.

Boleh dilakukan bila baby dah mula mamai nak tido.

3) Kuat semangat

Usaha ni bukan satu malam je dah dapat susu. Ia memerlukan ibu bersikap tabah, cekal hati dan tak mudah berputus asa. Ia pasti akan hasilkan hasil yang manis.

Banyakkan bergaul dengan ibu – ibu yang bersikap positif dan menyokong niat kita

4) Makanan tambahan

Makanan tambahan atau lebih dikenali sebagai supplement bukan lah bertujuan untuk banyakkan susu tanpa usaha. Perkara pertama yang perlu dibuat – perah susu dengan sekerap yang mungkin.

Makanan tambahan membantu ibu kekal bertenaga, bila ibu kekal bertenaga semasa proses relaktasi, ibu tak akan mudah putus asa.

Di samping itu ia membantu merangsang penghasilan susu. Supplement bukan watak utama untuk banyakkan susu, ia hanya membantu.

Moga perkongsian ini bermanfaat untuk semua ibu.

Set Vitamin Ibu Menyusu Shaklee (3M)

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Untuk pertanyaan / konsultansi percuma berkaitan vitamin Shaklee hubungi Murni 012-657 8121 atau 012-429 8121.