Tips Jimat Masa Untuk Pam Susu Badan

Tadi ada my fren yang first pregnancy tannya macam mana susu boleh banyk dan how untuk pump dgn kerap kat tempat kerja…
pump
Apa yang Muni share adalah….inipun ikut pengalaman kita kan yang dah ada 3 orang anak ni..hihi

Kalau nak full breastfeed kene ada skill, knowledge dan support.
beli letrik double pump (supaya boleh pam serentak, selain banyakkan susu, boleh jimat masa)
– masa pam adjust corong kat bra betul2 supaya tak payah pegang corong dan boleh buat keje
– kalau kat ofis pam kat cubicle, pakai shawl. Kat bilik kunci pintulah..
– lepas pam lap sume parts dgn tuala/tisu pastu masuk dalam cooler bag (x yh basuh, leceh…bygkan if wat power pumping, berapa kali nak basuh..lame2 jadi malas pam..lgpun dlm cooler bag sejuk, kuman x mbiak kat tempat sejuk)
belajar marmet (pam dgn tgn)..so dlm meeting room pun leh wat stok susu..

Senang je kan sebenarnye..InsyaAllah kalau kita fikir senang, senanglah jadinye penyusuan kita tu.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s