Kesihatan Anak-anak Penting!

Anak-anak kita zaman sekarang banyak aktiviti diorangkan? Terus terang cakap..masa Farah mula2 naik darjah 1 serba salah nak suh sekolah petang jugak. Pastu atas arahan ayahandanya..’Bila lagi nak suh die belajar kafa/agama? Bila lagi nak biasakan die ngan sek pagi petang? Mana leh kesian2..die budak lagi’. Baiklah bos…so sekarang Farah sekolah pagi dan petang..balik kafa pg mengaji plak..balik ngaji homework plak..hmmm takpela kak long, ibu dulu pun mcm tu jugak.

Namun begitu, Alhamdulillah, walau nampak mcm keletihan, Farah tak ponteng sek pagi dan petang, pegi mengaji dan siapkan homework.

Apa yang Muni sediakan untuk makanan tambahan Farah ataupun anak-anak yang bersekolah ni adalah:-

  • Omega Guard
  • omega+guard+3
    Makanan tambahan yang sangat popular sejak zaman berzaman. Ia membekalkan DHA kepada otak si manja. Selain itu juga adalah makanan keperluan sel yang membantu meningkatkan immune sistem si anak. Pengambilan ini membantu anak mengingati apa yang mereka belajar dan membantu mereka lebih fokus dalam pembelajaran.

  • Energizing Soy Protien @ ESP
  • ESP ni snap di office.. :)

    ESP ni snap di office.. 🙂


    Bukan sekadar anak-anak malah kita sendiri memerlukan protien untuk makanan utama sel dalam badan. Malah anak-anak yang sudah pasti dalam proses pembesaran memerlukan protien. Protien membantu membaiki tisu-tisu sel dan membina sel baru. Pembesaran dan pertumbuhan memerlukan protien. Maka ia sangat perlu dan penting untuk pembinaan otak. Penyerapan vitamin akan lebih lancar apabila tubuh kita mempunyai sel tisu yang sihat.

  • Meal Shake
  • meal shake
    Ini adalah pemakanan lengkap!! Mengandungi protien dan multivitamin yang lengkap. Ia sangat sesuai diambil oleh anakyang mempunyai masalah cerewet dan memilih dalam makan. Selain itu bagus untuk anak yang susah telan multivitamin dalam bentuk pil.

  • Performance Drink
  • performance drink
    Supplement serbuk yang sangat bagus. Minuman glukosa yang ada formula opticarb dan sangat membantu keseimbangan kandungan gula dalam darah dan membantu kita kekal cergas. Ia mempunyai perasa oren seolah-olah kita bancuh oren untuk mereka. Sangat sesuai diminum oleh sesiapa jua baik anak-anak mahupun seisi keluarga. Malah sangat bagus diminum ketika kita travelling, cuaca panas, dikala demam atau cirit-birit. Alhamdulillah sangat membantu.

  • Chewable Vita-C 100mg
  • ~Kanak-kanak setahun ke atas 1 biji sehari~ ~Dewasa 3-5 biji sehari~

    ~Kanak-kanak setahun ke atas 1 biji sehari~
    ~Dewasa 3-5 biji sehari~


    memainkan peranan penting dalam memelihara kandungan antioksidan semulajadi tubuh dan juga penting untuk tulang, gigi dan gusi yang sihat serta keseluruhan kesihatan yang baik.

    Untuk pertanyaan / konsultansi percuma berkaitan vitamin Shaklee hubungi Murni 012-657 8121.

    Advertisements

    Leave a Reply

    Fill in your details below or click an icon to log in:

    WordPress.com Logo

    You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

    Twitter picture

    You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

    Facebook photo

    You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

    Google+ photo

    You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

    Connecting to %s