~Pengedar Shaklee Putrajaya~ Performance Drink Minuman Bertenaga Untuk Atlet!!

image

Assalam..
Performance Drink aka PD sentiasa ada di umah saya!! Sebabnya ini adalah minuman kegemaran suami saya!! Bila nak kayuh basikal ke berjogging ke..nak bawa bekal pg keje ke..inilah bekalan airnya..

Bila musim panas..semua org mencari PD ni!! Kak long, saya juga akan bawa bekal air PD.

Jom dapatkan PD untuk kesihatan yang terbaik keluarga anda juga!!

Advertisements

~Pengedar Shaklee Putrajaya~ Vitamin Untuk Anak Kekal Sihat & Cergas!!

image

Vita-Lea For Children - Retail Price RM111

Kini, dengan pembaharuan dan penambahbaikkan formula Vitalea kids!! Macam best je, macam sedap je, macam banyak khasiat je. Eh..mestilah..rasanya pun dah lain skit…xmasam sangat..rasa macam blackcurrant. Setakat ni Alhamdulillah anak2 saya gemarkan rasa dan boleh menerimanya. Siap cakap ‘ ibu, rasa macam gula2’.

Cara makan Vita-lea children/kids: 1-2 biji sehari
2 tahun ke atas (sebab tabletnya berbentuk bulat dan agak besar)

Untuk konsultasi percuma berkaitan vitamin Shaklee hubungi Murni 011-2101 1968

~Tarikh Gaji 2015~

Tadaaa…tarikh pembayaran gaji penjawat awam..almaklumlah senarai ni lah yg org gomen mesti print dan lekat kat workstation..huhu..

image

Kita pilih dari Jab Penerangan Malaysia..nampak cantik…

Kalau Shaklee nye bonus 15hb setiap bulan..kalau 15hb jatuh hari weekend atau public akan awal 1-2 hari..Seronoknya gaji 2 kali sebulan…Syukur Alhamdulillah!!

Benci, Menyampah, Meluat Dgn MLM

image

Assalam..terkesan menulis pasal MLM plak malam ni lepas baca buku Jutawan MLM. Nampak mcm jutawan malam je..hahaha.

Kenapa benci MLM? Yelah kuar modal besar..dapat income besar sekali..pastu nak income lagi kene cari org joint baru dpt income besar.

Tapi dgn shaklee…modal Muni RM65 je kot..tambah postage rm10. Muni tak cari orang, Muni share kebaikan produk yang Muni makan. Kalau kawan tu berminat nak makan vit shaklee dan nak share jugak kepada kwn dan keluarga dia, dia jadi ahli plak..begitulah step seterusnya.

Mcm mana nak untung? Kawan beli vit shaklee..kita jgn plak pi juai harga ahli..memang xdpt untung lah…juailah harga retail. Dan jika kita rajin share kebaikan vit..byk sales..byklah bonus(cash) yg company beri plak. Dan byk lagilah yang company shaklee tawarkan..

Dgn berbiz dgn shaklee jugak, apa yang penting adalah kita dapat pelanggan/customer. Dan yg best lagi customer kita tu rakan2 lama kita. Rakan2 opis kita dan ada jugak kenalan baru.

Buku Jutawan MLM dapat buka mata kita tentang pandangan buruk pasal Multi Level Marketing..salah satunya yg paling sangat Muni nak share ialah bagaimana kita boleh menyukai orang:

1) Menterbalikkan proses; sebaik shj melihat seseorg kita serta merta menganggap dgn anggapan yg baik2 belaka. Sebab selama ni dan semula jadi kita mungkin membuat anggapan buruk kpd org depan kita.

2) Gunakan 3 pancaindera serentak: berpandangan baik disertakan berperasaan baik, gembira, suka dgn org dihadapan kita.

3) Bercakap hanya yg baik belaka: bila di belakang atau di depan org, sebolehnya berckp tentang kebaikan org shj.

4) Kurangkan ‘memalu gong’: hapuskan bercerita tentang kelebihan dan kehebatan diri sendiri.

5) Jgn menunjuk pandai: bila tunjuk pandai, kita merendah-rendahkan kebolehan org lain.

Sekian perkongsian Muni..:)

Sayang Anak? Mesti Beri Fish Oil

Assalam.. cerita pasal anak asma atau peparunya berbunyi krik krik..confirm doc akan suruh amik neb untuk mencairkan kahak di paru2 nya. Itulah yg berlaku pada anak saya luqman haqeem bermula sejak umurnya 3 bulan. Amik neb tak jadi kenelah tahan wad. Neb setiap 2-3 jam gitu.. Dlm wad ramai plak kes yg sama mcm luqman. Sejak itu rutin saya adalah ke hospital bila luq demam. Sehinggalah genap setahun saya beranikan diri utk bg luq fish oil shaklee iaitu Omega Guard.

Ehh…mcm mana nak bg anak..mana boleh telan fish oil..tp sebagai ibu kenelah pandai mcm mana cara pun nak bg kat anak tu. Mudah je saya gunting capsul tu..picit minyak ikan dlm mulut anak..seminggu 2-3 biji je..

Haaa bila dah biasa mkn ubat…digigit nye je..dan pantang nampak omega guard tau..guling2 nak jugak..kekadang lebih 3 biji seminggu..

Selain omega bantu dlm masalah asma luq..omega juga ada dha utk perkembangan otak anak. Luq seorg yg cepat belajar..abc, 123,alif ba ta…alhamdulillah skang dah 2 tahun dah boleh semua tu. Happy kan!!

image

Inilah anak bujang saya!! Luqman Haqeem bersana Omega Guard!!